Ruta 1: Lles

Bonica sortida realitzada amb raquetes de neu des de l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya.

Comencem davant la caseta de venda del fort fait, la deixem a la nostra esquerra, seguidament trobem la cafeteria. I a la cantonada trobem l’inici de la ruta.

Anem seguint el sender que agafa suau pendent. Arribem a la bifurcació, a l’esquerra la ruta 18 per on vindrem en finalitzar la ruta, aquí ens posem les raquetes i anem cap a la dreta, veuràs rombes de color vermell d’uns 10×10 centímetres, agafem aquest sender, anem pujant pel sender anem pel al mig del bosc de pi negre. Creuem el Torrent de l’Orri i veiem cartell de fusta d’indicacion a Estany de l’Orri, anem a l’esquerra pel sender ascendent, és la ruta 21 i en poca estona arribarem a la pista del Pradell que és la pista nòrdica, la creuem i en uns minuts arribem a L Estany de l’Orri, que podem anar a visitar.

Anem caminant a través del bonic i nevat bosc gaudint de l’entorn, i sortim a una zona més oberta, és com un torrent, aqui comença la curta pujada per accedir a la zona de Pla de les Someres. Després anem baixant a buscar la ruta 19 per arribar per una suau baixada altre cop a la pista nòrdica del Pradell i al creuar-al refugi del Pradell, és zona oberta amb grans vistes a l’entorn, a l’imponent Cadí i a la vall central de la Cerdanya. Deixa el refugi redera i anem baixant pel estensos prats per entrar al bosc seguint la ruta 18 i que és GR també. Creua el Torrent del Prat de la Cot, seguint tota l’estona la ruta 18. On acabar desembocant a la bifurcació del principi d’aquesta preciosa ruta, ara ja s’agafa el mateix camí d’inici.

Accés: on accedirem després de creuar el car Túnel del Cadí, seguint la C-16 / E-9 direcció Andorra-Seu d’Urgell per la N-260 i arribats a la població de Martinet, al passar el poble, a la dreta hi ha el desviament que et porta a Lles de Cerdanya i Estanys de la Pera a Aranser.

Inici: caseta de venda de forfait de l’estació d’esquí

Època de l’any: de desembre a març ( mentre hi hagi neu)

Observacions: ruta senyalitzada ( 18). Una mica desnivell.

REF: 19 // Stock: Disponible